Historien

steingulv

Da det hele startet

Det hele startet i 1997 da vi, Line Mingar og Benjamin Walker, blåste glass sammen for første gang.  Kjærligheten til glasset var felles og det bar ut på en reise som førte til at vi kjøpte en eiendom med et gammelt grisehus på Jæren. Å få et gammelt grisehus til å bli til et innbydende glassblåseri var ikke gjort i en håndvending . Vi ønsket å skape noe nytt samtidig som byggets historie ble ivaretatt.  Etter 5 års knallhard jobbing kunne vi i 2006 endelig åpne dørene til MingarWalker glassblåseri for publikum.

Ovnen

Det er her det skjer

I hjertet av glasshytta står smelteovnen vår.  Egget.  Egget er alltid fylt av flytende glass og holder en temperatur på 1100°C .  Hele døgnet, hele uka.

Det som holder egget så varmt er Dragen vår.  Han er en liten kar på 10-15cm, antar vi – vi har nemlig aldri fått øye på ham, bare den store flammen han spruter.  To ganger i året, i januar og juli, reiser dragen på ferie slik at glassblåserne kan få en velfortjent pust i bakken.

Dragen er ikke den eneste mytiske skapningen her hos oss.  Vi har en helt egen hyttenisse også.  Hyttenissen er en slektning av fjøsnissen og passer på egget og dragen.  Om det er sant?  Tja, si det?  Vi setter i alle fall ut grøt til ham på lillejulaften.  For å være på den sikre siden.