02 aug 2018
august 2, 2018

Kom og blås ditt eget drikkeglass

0 Comment

Kunne du tenke deg å prøve deg som glassblåser?  Her hos oss på MingarWalker glassblåseri på Jæren har du anledning til akkurat det. Vi tar imot familiegrupper, vennegjenger og kolleger på blåtur, hvor alle får være med å lage sitt eget drikkeglass.

Glassblåsing er et eldgammelt håndverk som krever mye tid og tålmodighet for å beherske, men ta det med ro; vi luker ut det vanskeligste slik at alle kan få et godt resultat.

Et glass er ikke ferdig etter at blåsingen er avsluttet.  Det varme glasset, som fortsatt holder 8-900 grader må snus og festes på et annet jern slik at åpningen av glasset kan begynne.  Fra anfanget av den flytende glassmassen og helt til drikkeglasset er ferdig er det i konstant bevegelse.  Jernet glasset til en hver tid sitter festet på rulles rundt og rundt for å holde glasset sentrert, noe som er vesentlig for at glasset skal kunne stå når det er ferdig.

Er man ikke allerede glassblåser kan det bli litt mye å holde styr på å skulle rulle puntelen i rett hastighet med den ene hånden i mens den andre hånden skal holde rett trykk med verktøyet på innsiden av glasset. Da gjør vi det gjerne slik at Benjamin her hos oss ruller på jernet, slik at du kan konsentrere deg om å åpne glasset ditt.

Jenta på bildene er oppvokst i glasshytta og er vant til både varmen og verktøyene.  For familiegrupper tenker vi at 12 år er en fin nedre alder for å blåse disse glassene og at de minste ikke er med å åpner glasset sitt selv.

Kunne du tenke deg å være med på dette? Grupper på 10 personer kan ta kontakt med Line på epost info@mingarwalkerglass.no og avtale en ettermiddag/kveld.

 

About the Author