01 jan 2018
januar 1, 2018

Takk

0 Comment

Til jul fikk døtrene våre hver sin veldig forseggjorte gave av en av våre venninner. Det var tydelig at giveren har brukt mange timer både på å planlegge og å lage disse to gavene og jentene våre ble veldig begeistret.  Det fikk meg til å kjenne på at et enkelt «takk» neste gang hun stikker innom ikke var nok og jeg har brukt dagene i romjula til å oppmuntre begge til å skrive et lite takkebrev hver som de skal gi henne.  En liten, men hyggelig gest.

Dette fikk meg igjen til å kjenne på min egen takknemlighet og at jeg selv burde skrive et lite takkebrev:

Tusen takk. Tusen, hjertelig takk til alle dere som velger å handle hos oss på MingarWalker glassblåseri.  Noen av dere er jevnlig innom og velger noe fra oss nesten hver gang dere skal gi en gave. Noen av dere ser vi sjeldnere, gjerne kun i opptakten til jul. Noen av dere svinger innom når dere likevel er på tur forbi.  Noen av dere samler på de små seriene våre og ønsker dere ting herfra når dere fyller år. Noen av dere velger en times glassblåsing hos oss når dere vil gi en opplevelse i gave. Noen av dere har laget dere en egen førjulstradisjon og tar med barna deres på julekuleblåsing hos oss, hvert år.

Enten vi ses ofte eller sjelden vil vi gjerne få si  T u s e n  t a k k

Vi er en liten familie på fire som lever av at vi voksne,  Benjamin og jeg, blåser glass.  Det er ikke melk og brød vi selger, og det er ingen selvfølge at små kunsthåndverk bedrifter som vår er levedyktig.  Det er kostbart å blåse glass og når alle utgiftene til produksjonen er betalt er det ikke så store summene igjen til lønn. Å leve av å blåse glass i egen hytte er ikke risikofritt og vi vet jo ikke fra én måned til neste om det rekker til lønn eller ikke. Når vi likevel velger dette som levevei er det fordi at å blåse glass er skikkelig gøy og fordi vi syns det vi driver med er viktig og har en verdi som ikke så lett lar seg måle i kroner og øre; sporbarhet, karbonavtrykk, etikk i produksjonen, videreføring av et eldgammelt håndverk.

Jeg er oppriktig takknemlig for hver og én av dere som har vært innom og handlet hos oss i året som har gått. Ja ikke bare det, alle dere som har handlet hos oss i de 11 årene som har gått siden vi startet opp smelteovnen vår. Det er takket være dere at MingarWalker glassblåseri  går sitt 12 år i møte.  Benjamin og jeg har et nært forhold til hvordan lønna vår blir til og hva som kreves for at vi skal kunne sette mat på bordet, så atter en gang;  t u s e n, h j e r t e l i g  t a k k  for at du er med på å gjøre dette mulig.

🙂 Line

About the Author